بررسی کتاب کِی ؛ راهنمای عملی دنیل پینک برای زمان بندی عالی
از دیرباز تا به امروز زمان نقشی کلیدی در تمامی ادوار داشته و بشر از دوران پارینه سنگی تاکنون سعی در تطبیق دادن خود با آن کرده است. کِی چه کاری را انجام دهیم؟ از زمان مناسب برای شکار تا خواندن همین بررسی کتاب که در حال مطالعه آن هستید. همه و همه تحت فرمان زمان پدید آمده اند.
ما انسان ها بخش اعظم زندگی خود را صرف تلاش برای کِی – چهارچوبی مشخص برای قرار گرفتن در زمانی مشخص – می کنیم. ما آنقدر زندگی خود را به ریسمان ساعت ها گره زده ایم که الگوی بسیار محکمی برای خودمان ساخته ایم. دنیل اچ پینک در کتاب پرفروش کِی از الگوهای عاطفی که در زندگی روزمره ما جا خوش کرده اند می گوید. از بالا بردن بازده در طی روز و …. که در ادامه به آن می پردازیم.
درباره کتاب کِی
کِی، ترفندهای علمی زمانسنجی” به قلم دنیل اچ پینک است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است. کتابی است در مقام و منزلت زمان. زمانی که همه به گرانبها بودن آن اذعان دارند ولی کمتر کسی علم و مهارت استفاده از آن را یاد گرفته است. دنیل اچ پینک این کتاب را بر اساس تحقیقات فراوان بر پایه علم زمان سنجی نوشته است که می تواند برای بسیاری از افراد راهنمای مفیدی باشد. نویسنده کتاب در سه بخش تحقیقاتش را برای خواننده شرح می دهد و سعی بر آن دارد که اهمیت درک زمان را با تحقیقات علمی و اثبات شده برای خواننده تشریح کند.
خرید کتاب کِی نوشته دنیل اچ پینککتاب کِی؟ نوشته ی دنیل اچ پینک توسط نشر تعالی و به ترجمه خانم بنفشه عطرسائی منتشر شده است. کتابی بسیار مفید برای زمان سنجی اصولی و انتخاب بهترین موقعیت ها برای بالابردن بازده آدمی در تکرار روزمرگی ها و خلق عادت های جدید. یکی از پرفروش ترین های نیویورک تایمز که باعث تغییر محسوسی در یکنواختی های روزانه تان می شود. |
الگوی عاطفی در زندگی روزمره
مردم عادت به کارهای روزمره خود دارند. از نوشیدن یک فنجان قهوه تا خواندن خبرهای مهم و … اما آیا می دانید که به موازات این عادت ها، الگوی ظریف دیگری برای زندگی روزمره ما وجود دارد؟
محققان دانشگاه کرنل در توییتر به دنبال این بودند که از روحیه غالب مردم در طی یک روز معمولی آگاهی یابند. با بررسی ۵۰۰ میلیون توییت از یک دوره دو ساله، آنها الگوی کاملاً واضحی را پدیدار کردند:
یک احساس کلی مثبت وجود دارد که در طول صبح در بالاترین میزان ممکن است، سپس از مقدار آن کاسته شده و دوباره در بعد از ظهر به اوج خود می رسد. این چرخه هر روز اتفاق می افتد، تقریباً برای همه، صرف نظر از نژاد یا ملیت.
دانشمندان علوم رفتاری با استفاده از آنچه به عنوان روش بازسازی روز (DRM) شناخته می شود سعی بر این داشتند تا ساعت به ساعت در زندگی مردم جستجو کنند و الگویی را بیابند: سطح مثبت یا خوشبختی در اوج صبح، افت در بعد از ظهر و سپس دوباره برگشت به اوج، یا صعود به بالا، و دوباره اوج در بعد از ظهر.
جالب اینجاست که این الگوی تأثیر بسیار مستقیمی بر کارهایی که انجام می دهیم دارد. در یک مطالعه جداگانه که یافته های بسیار مشابهی را نشان داد، سه استاد در مدارس تجاری آمریکا بیش از ۲۶،۰۰۰ تماس- تماس های کنفرانسی بین مدیرعامل یک شرکت و سرمایه گذاران اولیه- را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
این مطالعه نشان داد که هرچه دیرتر تماس تلفنی انجام شود، “تحریک عاطفی” بدتر می شود و هرچه روز به پایان رسید، تماسها منفی تر می شوند. در مورد بیش از ۲،۰۰۰ شرکت دولتی، مشاوره یکسان بود: تماس های مالی خود را صبح زود انجام دهید تا آنها را مثبت نگه دارید.
بهره وری بیشتر از روز
شواهد قابل توجهی وجود دارد مبنی بر اینکه سطح عاطفی ما تمایل دارد از یک الگوی روزانه پیروی کند، اما این بدان معنی نیست که الگوی همه یکسان است. مطالعات نشان می دهد، به طور متوسط ، از هر چهار نفر یک نفر دارای یک ساعت داخلی متفاوت می باشد. بعضی از افراد را می توان در دسته جغد شب و برخی دیگر را در دسته چکاوک ها در نظر گرفت.
تحقیقات نشان می دهد که ۲۰ تا ۲۵ درصد از مردم جغدها هستند، که مانند توماس ادیسون … حدود ساعت ۹ شب به اوج انرژی و بازده خود می رسند، صبح. در واقع، مطالعات در مورد الگوهای خواب و انواع شخصیت ها نشان می دهد که جغدها تمایل بیشتری به خلاقیت دارند و همچنین کمی عصبی تر، تکانشی و افسردگی بیشتری نسبت به دیگران دارند.
در مورد چکاوک ها، این افراد “زود هنگام به رختخواب می روند، زود هنگام از خواب برمی خیزند”. آن ها تمایل دارند چند ساعت زودتر از حد معمول روز را آغاز کنند. آنها معمولاً کمی با ثبات تر، شاد، قابل قبول و درونگراتر از بقیه هستند.
برای استفاده هرچه بیشتر از روز خود و زمانبندی هرچه بیشتر کارآمد، باید خود را شناسایی بشناسید و درک کنید که بعضی از کارهای خاص در بهترین زمان های روز انجام می شود.
به عنوان مثال، اگر جزء ۶۰ تا ۸۰ درصد افرادی باشید که نه چکاوک هستند و نه جغد (گروهی که نویسنده آن را “پرنده سوم” می نامد)، آنگاه اوج صبح بهترین زمان برای انجام کارهای تحلیلی است که نیاز به یک ذهن منطقی دارد.، ذهن متمرکز و منضبط.
با این حال، اگر شما یک جغد هستید، باید این توصیه را معکوس کنید. از آنجا که اوج شما در شب است، این زمان فکر کردن به صورت تحلیلی است، در حالی که صبح برای کارهای خلاقانه و بصیرت آور است.
مهم نیست که چه کسی هستید، سعی کنید کارهای بدون ذهن و مشغول کار را در طول بعد از ظهر برنامه ریزی کنید. و اگر می خواهید با شخصی تصمیم مطلوبی بگیرید، همیشه سعی کنید یک قرار ملاقات صبحگاهی رزرو کنید.
نویسنده کتاب کِی
دنیل اچ پینک متولد ژوئیه ۱۹۶۴ در آمریکا است. چهار کتاب از وی در فهرست پرفروش های نیویورک تایمز به نمایش در آمده است. پینک در کلمبوس، ایالت اوهایو بزرگ شد. او فارغ التحصیل از دانشگاه شمال غربی است، پینک بلافاصله شروع به کار در سیاست و سیاست اقتصادی کرد. وی از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ دستیار ویژه وزیر کار رابرت ریچ بود. در سال ۱۹۹۷، او شغل خود را ترک کرد و به حرفه نویسندگی روی آورد.
دربارۀ نویسندۀ مطلب: بیتا براتی ؛ فارغالتحصیل ارشد بازاریابی، مشاور و مترجم کتاب رهبری اقیانوس آبی![]() |
چاپ مقالات مخاطبین در بیزبوکاگر شما هم درباره کتاب کِی یا دیگر کتاب های بیزبوک مقاله ایی نگارش نموده اید که میتواند برای دیگران مفید باشد؛ میتوانید آن را در بیزبوک بهنام خودتان منتشر نمایید. برای همرسانی مطالب از طریق ایمیل info@bizbooks.ir منتظرتان خواهیم بود. |
علاوه بر این مقاله، شما میتوانید در بخش مقالات بیزبوک و همچنین بررسی کتاب در مورد کتاب های بیشتری بخوانید و بدانید. |