عملی کردن دانسته هایی که خاک می خورند!
این یک هشدار جدی به شما در زمینه توسعه شخصی و حتی در حوزۀ مدیریت کسب و کار است! قبل از اینکه کتاب دیگری را شروع به خواندن کنید یا در دوره، کارگاه یا سمینار جدیدی شرکت کنید، حتماً کتابی که در این مطلبِ بیزبوک معرفی میکنم، یعنی عملی کردن دانسته ها ، را حداقل یک بار بخوانید!
چرا دانسته هایمان عملی نمیشوند؟
در حوزۀ مدیریت کسب و کار، اطراف ما پر است از دانشآموختگان دانشگاهی و آموزشگاهی دارای مدرک MBA و DBA که حتماً دانش و دانسته های با ارزشی دارند! اما نه تنها تجربۀ راهاندازی یک کسب و کار کوچک را ندارند، همین افراد به کسب و کارهای بزرگ هم مشاوره میدهند.
در حقیقت اکثر ما استاد و شیفتۀ آموختن و یادگیری هستیم، خیلی خوب هم یاد میگیریم ولی به عمل کردن و پیاده سازی آموخته های خود که میرسیم نتیجۀ خوبی نمیگیریم و این یعنی ما در عمل کردن به دانسته هایمان مشکل داریم.
کن بلانچارد در کتاب عملی کردن دانسته ها به ما چه میگوید؟
پروفسور کن بلانچارد در این کتاب کوتاه ۹۴ صفحهای مشکلات مطرحشده را که انسان ها سالها است درگیر آن هستند را بررسی کرده و راهحل فوقالعادهای را نیز ارائه داده است. به طور خلاصه میتوان مشکلات را، «خلأ بین دانستن و عمل کردن» دانست.
سؤال: چرا ما به دانسته های خود عمل نمیکنیم؟
پاسخ: به دلیل اینکه یاد گرفتن و آموختن چیزهای جدید به مراتب سرگرمکننده و خوشایندتر از تلاش برای پیاده کردن آنهاست.
چالش های پیش روی شما در عملی کردن دانسته هایتان
بلانچارد در این کتاب با لحنی جذاب و داستانی ابتدا به بررسی مشکل عملی نشدن دانستهها میپردازد و در ادامه کتاب چالش ها و موانع موجود در این راه را به تفصیل بررسی میکند. از نظر او سه دلیل وجود دارد که افراد به چیزی که یاد میگیرند فوراً عمل نمیکنند: ۱. انباشتگی اطلاعات، ۲. فیلترسازی منفی و ۳. عدم پیگیری است. در واقع همین چالشها هستند که بهصورت فعال جلوی عملی کردن دانسته ها را می گیرند.
۱- کلید غلبه بر اولین دلیل یعنی انباشتگی اطلاعات، به کارگیری فلسفه کمتر ولی دائمی آموختن است.
کم و دائمی آموختن، بهتر از سریع و زیاد آموختن است.
۲- برای مقابله با فیلترسازی منفی ذهن بهعنوان دومین عامل، تغییر نگرش یادگیری از منفی به مثبت است. بدون وجود یک نگرش باز نسبت به فراگیری، هیچگاه قادر به از بین بردن خلأ بین دانش و عمل نخواهیم بود.
۳- سومین و مشکلترین عامل پیگیری است، پیگیری در آموختن و مهمتر از آن عمل کردن، عاملی است که ما معمولاً آن را پشت گوش میاندازیم و اگر آن را بهخوبی انجام ندهیم تمام زحمات ما هدر میروند. شاید در این مرحله نیاز باشد یک مربی (منتور) و مشاور همراه شما باشد تا از پیگیری مؤثر فرآیند آموختن و عمل کردن مطمئن باشید.
بلانچارد و راه حل نهایی اش
و اما راهحل نهایی و مشترک پروفسور بلانچارد در کتابش برای غلبه بر این سه چالش تکرار است.
تکنیک جذابی که در این کتاب نظر خواننده را جلب میکند: «تکرار فاصله دار» است.
میتوان گفت تکرار فاصله دار یا تکرار در طول زمان یک شیوۀ آموزشی است که شما در آن هیچچیز را در یک مرحله یاد نمیگیرید، بلکه در طول زمان خود را بهطور مرتب در معرض آن اطلاعات خاص قرار میدهید.
میتوان گفت برای اینکه اطلاعات در ذهن بهخوبی جا بیافتد، باید بارها و بارها تکرار شود.
در آخر این جمله را فراموش نکنید که:
انسانهای موفق، همیشه آرزوی آموختن را دارند و مهمتر از آن برای آن برنامه دارند.
دربارۀ کن بلانچارد بیشتر بدانید
کن بلانچارد، نویسنده، سخنران و متخصص حوزۀ مدیریت و رهبری است. از او حدود ۶۰ جلد کتاب منتشر شده که یکی از معروفترین آنها «مدیر یک دقیقه ای» است که بیش از سیزده میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است.
پروفسور بلانچارد، همچنین مدیریت ارشد مجموعه شرکتهای کن بلانچارد است که کسب و کاری بینالمللی در حوزۀ آموزش مدیریت و رهبری است.
دربارۀ نویسندۀ مطلب: نیما رحیمی ؛ کارآفرین و مشاور حوزه های بازاریابی دیجیتال و توسعه کسب و کارهای نوپا بیزبوک: در مورد نیماخان رحیمی همین بس که بگویم بچۀ باحالی که برای هرچه که هست و هرچه که دارد، همۀ عمر جنگیده است. جوان خوشمشربی که قلبش همانند چشمانش زلال است؛ برای دانستههایش بهسختی تلاش میکند و برای بخشیدن دانشش، دست دلش همیشه باز است. او میداند و میگوید باید یاد گرفت و یاد داد و فلسفۀ کسب و کارش، دیجینگ هم همین است. |
چاپ مقالات مخاطبین در بیزبوکاگر شما هم در مورد عملی کردن دانسته ها در مدیریت کسب و کار مطلبی نوشتید و یا مقالهای در حوزۀ کسب و کار نگارش نمودید که فکر میکنید میتواند برای دیگران هم مفید باشد؛ میتوانید آن را در بیزبوک بهنام خودتان منتشر نمایید. برای همرسانی مطالب از طریق ایمیل info@bizbooks.ir منتظرتان خواهیم بود. |
در قسمت فروشگاه بیزبوک، میتوانید کتاب عملی کردن دانسته ها را خریداری کنید. |
علاوه بر این کتاب، شما میتوانید در بخش بررسی کتاب و همچنین مقالات بیزبوک در مورد کتاب های بیشتری بخوانید و بدانید. |
کتاب بسیار مفیدی است و واقعا در این برهه از زمان بسیار سودمنده
ممنون از نظرتون، بله واقعا موضوع نگران کننده ای هستش!